Co je největší dravý pták

Bitva orel

Tento jeden z největších ptáků na světě patří do rodiny jestřábů. Délka jeho těla je 78-96 cm, což ho nepochybně odkazuje na obry. Průměrná hmotnost bojujícího orla je 5 kilogramů a jeho rozpětí křídel je až 220 centimetrů. Můžete se s ním setkat pouze v afrických pouštích, kde se příznivě srovnává s jinými ptáky díky své zajímavé barvě: hnědé peří a bílé břicho. Hlavními zbraněmi jsou ostré drápy, silné svaly a silný zobák.

největší, dravý, pták

Živí se hlavně malými zvířaty: ještěrky, hady nebo ještěrky. Bojující orel nepohrdne ani kozou, ovcí, ani psem. Proto jsou pro tyto ptáky uspořádána skutečná zaokrouhlování, aby nesnižovala počet hospodářských zvířat. Mimochodem, tito velcí predátoři nemají žádné přirozené nepřátele kromě lidí.

Vousatý muž nebo Beránek

Stalo se, že téměř všichni největší draví ptáci na Zemi patří do rodiny jestřábů. Vousatý muž (jehněčí) není výjimkou. Název dostal podle hromádky peří, které tvoří malý vous. Ale přezdívku „Beránek“ získal kvůli pověrám pastýřů, které tento dravec loví výhradně jehňata. To není pravda, vousatý muž dává přednost mršině.

Jeho hmotnost může dosáhnout 7 kilogramů. Žije hlavně v jižní Evropě a je považován za nejvzácnějšího predátora v těchto zemích. Krmí se velmi zajímavým způsobem: když našel mršinu, snaží se dostat do kostní dřeně. A za tím hází vousatý muž kosti na skály. Stejným způsobem loví želvy.

Přežili rok 2000. Orel mořský

Harpyje skutečný predátor

Harpyje je však oprávněně považována za největšího dravce. Celkově se v přírodě vyskytují tři typy: Nová Guinea, Guyana a Jižní Amerika. je také největší na planetě. Rozpětí křídel harpyje může dosáhnout 220 cm a její hmotnost je 12 kilogramů. S touto „krásou“ se můžete setkat v amerických deštných pralesech.

Harpyje má velmi ostré a dlouhé drápy. dlouhé až 13 centimetrů. Taková zbraň jí umožňuje lovit velká zvířata: lenochod, vačice, některé ptáky (papoušky papoušků, tukany). Tito dravci navíc mají velmi bystrý zrak: ve vzdálenosti 200 metrů mohou spatřit malou minci! A rychlost 80 km / h činí z těchto velkých ptáků skutečné stroje na zabíjení.

Harpyje je ohrožený druh ptáka, který je pod ochranou. Nyní jich zbývá jen velmi málo: méně než 50 000 jedinců po celém světě.

Majestátní sup

V tomto seznamu je uveden další zástupce jestřábů. Sup bělohlavý může dosáhnout hmotnosti 14 kilogramů a má rozpětí křídel téměř 3 metry, což z něj činí jednoho z největších ptáků na Zemi. Kromě toho se tento velký pták výrazně odlišuje od ostatních supů svou jasnou barvou: tmavě hnědé peří, černý ocas, světle oranžová hlava a modrošedé nohy. A krk tyče má kožní laloky, které vypadají trochu jako ucho. Odtud pochází jeho název. sup ušatý.

Ptáci Ptáci České republiky, dravci a sovy

Sup bělohlavý žije pouze v Africe, někdy se vyskytuje na Arabském poloostrově. Živí se hlavně mršinou. Nebude však snadné vidět supa ušatého: hlavně tito ptáci stoupají ve výšce 4000 metrů při hledání kořisti.

Rybí sova

Mimochodem, mezi rodinou sov je mnoho velkých ptáků. Jedním z nich je pruhovaná rybí sova, tak pojmenovaná kvůli svému pestrému peří. Jeho hmotnost je v průměru 3 kilogramy a rozpětí křídel může dosáhnout 150 centimetrů. Nalezeno v Africe.

Jako všechny sovy loví za soumraku. Hlavní kořistí sovy pruhované jsou samozřejmě ryby, stejně jako malé krokodýly, žáby, kraby a slávky. Protože jeho kořist žije pod vodou, sova nepotřebuje akutní sluch. V důsledku toho je její obličejový disk velmi špatně vyvinutý a pro rybí sovu je obtížné určit směr zvuku.

Pruhovaná rybí sova nese pouze dvě vejce za rok, z nichž přežije pouze jedna kuřata.

Hezký orel

Další zástupce rodiny jestřábů je právem považován za jednoho z největších dravých ptáků na planetě. Toto je Stellerův orel mořský. Byl pojmenován z nějakého důvodu. je to všechno vina za jeho hnědé a bílé peří, což je důvod, proč jsou ptačí ramena opravdu bílá. Mezi svými orly je považován za skutečnou těžkou váhu, protože jeho tělesná hmotnost je 9 kilogramů.

Stellerův orel můžete potkat v severovýchodní Asii, Japonsku nebo Americe. Usazuje se hlavně podél pobřeží, kde se živí zajíci, juvenilními tuleni nebo zdechlinami. Nepohrdne ani rybami. Mimochodem, je uveden v Červené knize Ruska.

Drop

Hmotnost: 8 KG.

Drop se nazývá jeden z nejtěžších létajících ptáků. Jejich hmotnost je úžasná, samec dorůstá do velikosti krocana a váží od 8 do 16 kilogramů. Samice váží o polovinu méně než 4 až 8 kilogramů. Zvláštností dropa je nejen jeho velká velikost, ale také jeho pestrá barva a neopeřené nohy.

Peří dropa je velmi krásné. Skládá se z červené, černé, s příměsí bílé a popelavě šedé. Je zajímavé, že jejich barva nezávisí na ročním období, ale samice se po samcích neustále opakují.

Rozpětí křídel je 1,9-2,6 metrů. Kvůli své velké váze se drop dropuje s váhou, ale letí rychle a sebevědomě, natahuje si krk a kroutí nohy. Stanoviště je rozptýleno po celém euroasijském kontinentu.

Pták má poměrně pestrou stravu. Může používat zvířata i rostliny. Z flóry miluje drop: pampelišky, jetel, kozí vousy, zahradní zelí. Drop se nemůže pochlubit dlouhou životností, maximální drop může žít 28 let.

Andský kondor

Hmotnost: 15 KG.

Největší člen rodiny supů. Jeho tělesná hmotnost je 15 kilogramů. Díky velkým křídlům, jejichž rozpětí je 3 metry. Tato skutečnost učinila kondora největším dravcem na světě.

Žijí dostatečně dlouho až 50 let. Tito ptáci se nacházejí v Andách. Vlastností tohoto ptáka se stala plešatá hlava, mnozí ji považují za ošklivou. Ale toto je výrazná součást mrchožroutů. Kondor se živí ptáky a někdy dokonce i vejci jiných ptáků. Po delším půstu může sníst asi 3 kilogramy masa.

READ  Je možné, aby ptáci měli smažená semena

Růžový pelikán

Hmotnost: 15 KG.

Obzvláště krásný pták. Od těch výše uvedených se liší zajímavým bledě růžovým peřím. Růžový pelikán se také stal jedním z největších, hmotnost muže je 15 kilogramů a samice je dvakrát menší. Rozpětí křídel je přibližně 3,6 metru.

Jeho zajímavý let spočívá v jeho hlubokém rozpětí křídel, ve vzduchu se snaží vzlétnout déle. Rysem růžového pelikána je jeho dlouhý zobák.

Živí se mořskými obyvateli, hlavně velkými rybami, které se jim podaří ulovit. Tito ptáci se nacházejí v oblasti od Dunaje po Mongolsko. Růžový pelikán je bohužel považován za ohrožený druh a je uveden v červené knize.

Ze vzdálených století existují legendy o mystických vlastnostech velkých dravých ptáků. U starověkých kmenů existovaly dokonce náboženské kulty některých opeřených predátorů. Připisovaly se jim nadpřirozené schopnosti.

Zobák dravce

V dnešní ornitologii je dravý pták považován za silného zobáka, silných drápů a je schopen lovit jiná zvířata. V přírodě žije 10 000 druhů ptáků. Žijí na všech kontinentech a ostrovech. Jejich peří, návyky, strava a velikost se liší od malého kolibříka, který se živí pylem, až po obrovské dravce s rozpětím tří metrů.

Stellerův mořský orel

Hmotnost: 7 kg.

Stellerův orel mořský je jedním z největších ptáků na Zemi. Je to dravý pták a je považován za nejchytřejšího na planetě. Rod orli rodiny jestřábů zahrnuje osm druhů. Nejznámější jsou: Stellerovo rameno, orel bělohlavý a orel mořský.

Stellerův mořský orel váží mezi sedmi a devíti kilogramy, což z něj činí největší svého druhu. Kvůli značné hmotnosti omezil svůj letový čas. V průměru letí 25 minut. Rozpětí křídel během letu je 2-2,5 metru.

Tento pták má pestrou nabídku, protože žije u moře. Jí: losos, novorozená tulení štěňata nebo jiná potěšení v podobě hlodavců. Pokud jde o délku života, žijí Stellerovi mořští orli asi 18-23 let. Rekord vytvořil pták, který žil v rezervě pod neustálým dohledem, žil 54 let.

Japonský jeřáb

Hmotnost: 8 KG.

Japonské jeřáby se staly symbolem lásky a rodinného štěstí v mnoha zemích. Získali taková sdružení díky své silné lásce, zůstávají věrní až do konce svých dnů. Pro mnohé je také zosobněním čistoty, klidu a prosperity.

Každý zná japonský příběh s tisíci papírových jeřábů, podle legendy se při jejich výrobě splní vaše nejcennější touha. Stanovištěm těchto jeřábů je hlavně Japonsko a Dálný východ.

Pták se stal jedním z největších, jeho hmotnost je 8 kilogramů. Peří je většinou bílé, krk je černý s podélným bílým pruhem. Rozpětí křídel jeřábu je 150-240 centimetrů.

Jeřáby se živí bažinatými oblastmi, kde nacházejí potravu ve formě žab, ještěrek, malých ryb a různého hmyzu. Život tohoto ptáka je jiný. Ve svém přirozeném prostředí má několik desetiletí, ale v zajetí se mohou dožít až 80 let.

Orel mořský

Austrálie je domovem dalšího z největších dravých ptáků na planetě. orla klínového. Je to největší pták v Austrálii. Orel dostal své jméno pro svůj klínovitý ocas. Délka těla je asi jeden metr a křídla se rozpětí 2,84 m.

Orel mořský

Predátor je schopen vznášet se vysoko nad zemí několik hodin, aniž by udělal jediný klapku svých křídel. Díky ostrému zraku je skutečným odstřelovačem mezi ptáky. Pokud nastínil oběť, pak ji může zachránit jen zázrak.

Jak získávají nektar z květů a kde hnízdí?

Čerpají to vzduchem: nejprve visí nad květinou a poté do ní vloží zobák. Poté jazyk pokračuje v práci, čímž se odstraní různý drobný hmyz a samotný nektar.

Role v přírodě

Ačkoli jsou kolibříci nejmenšími ptáky na světě, jsou stále nedílnou součástí ekologického systému. Tyto děti hrají důležitou roli: opylují mnoho rostlin. Mohou například opylovat asi 1,5 tisíce květů denně. A to zase pomáhá udržovat ekologickou rovnováhu v přírodě.

Velikost kolibříka

Nejmenší pták na světě, jehož fotografii lze vidět v tomto článku, může dosáhnout délky 5,5 cm, velikost kolibříka lze srovnat s velikostí čmeláka. Vejce těchto ptáků nejsou větší než jen zrnko kávy. Muži jsou vždy menší než ženy. Hmotnost těchto ptáků se pohybuje v rozmezí 1,5-2 gramů, ne více.

Historie a popis krásy malého ptáka

Tento druh ptáků objevil kubánský přírodovědec Juan Cristobal v roce 1844. Kolibřík obývá Kubu, většinou na ostrově Juventud.

Evropané, kteří tato stvoření viděli poprvé, si je pletli s hmyzem, a to vše kvůli jejich váze. pouze 2 gramy. A indiáni z Ameriky velmi rádi používali pestrobarevná křídla ptáka pro všechny druhy dekorací: ve formě náušnic v uších, pro zdobení hlavy. Kolibříci jsou mimořádně krásní, jejich tělo je pokryto šupinami, které se třpytí všemi barvami duhy. Některé ptáky jsou bronzové, jiné modré, fialové a zelené. Na hrdle a hlavě mužů jsou speciální váhy, tím se liší od žen. Tělo kolibříka je podlouhlé (nebo se to zdá kvůli dlouhému ocasu). Zobák těchto ptáků vypadá jako šidlo, které se rovná délce těla nebo dokonce více. Nohy kolibříka jsou velmi malé a křehké, ale drápy jsou poměrně ostré a tenké. Křídla těchto ptáků jsou dlouhá, úzká, ohnutá tak, že dokonce připomínají srp. Z charakteristik vnitřní struktury kolibříka je zajímavé zařízení v jazyku, skládající se ze dvou vláken spojených v kořeni, které jsou navíc uvnitř duté.

READ  Který pták není sokol

K dnešnímu dni je známo více než 300 druhů těchto ptáků a všichni žijí v Jižní Americe.

Kolibřík je nejmenší pták na světě, který se nebojí lidí. Tyto drobky často vytvářejí hnízda poblíž domů a stávají se téměř oblíbenými lidmi. A někteří dokonce ve své zahradě chovají tyto nádherné ptáky.

Drobný dravec

Nejmenším dravcem na světě je sokol mládě a existují 2 druhy: černohorský a běločelý.

Oba vzorky mají průměrnou délku 15 cm, včetně ocasu (5 cm). Váha těchto opeřených predátorů. pouze 35 g.

Živí se různým hmyzem (motýli, vážky, můry), termity, malými ptáky a ještěrky.

Jaký je nejmenší pták na světě? Nejmenší dravý pták na světě

Pokud máte děti, měli byste jako rodiče vědět, který je nejmenší pták na světě. Je to samozřejmě kolibřík. Každý, kdo to ještě neví, by si měl určitě pamatovat jméno tohoto ptáka. Dnes se dozvíme spoustu zajímavých informací o kolibřících. A jistě vás něco překvapí. Rovněž definujeme jméno miniaturního dravce na Zemi a kde žije.

Největším dravcem je harpyje velká

Harpy patří do rodiny jestřábů. Tato rodina, kromě velkých harpyjí, zahrnuje také čtyři další druhy poměrně velkých dravých ptáků.

Velká harpyje (Harpia harpyja)

Harpyje žijí v deštných pralesech jižní a střední Ameriky. Lze je najít v oblastech od jižního Mexika po Argentinu. Velká harpyje je dnes největším a nejmocnějším dravcem žijícím na Zemi. Tito ptáci zpravidla žijí v nadmořské výšce 900 m, někdy až 2000 m nad mořem. Velká harpyje je svými parametry nižší než orel Haast, který vymřel v 15. století.

Stejně jako všichni ptáci rodiny jestřábů mají harpyje větší samice než samce. Tito ptáci mají na zádech tmavé peří, hlava je pokryta světle šedým peřím a peří v oblasti krku je černé. Samci i samice harpyje mají na hlavách hřeben z delšího peří. Mladé harpyje mají bílé peří, které s věkem ztmavne.

Harpyje je někdy označována jako Velká americká orel skalní.

Největší harpyje, která žila v zajetí. Jezábel, vážila 12,3 kg. To však není indikátor pro zástupce tohoto druhu. Ve volné přírodě tito ptáci během lovu ztrácejí spoustu energie, takže v průměru váží méně. Stejně jako u goril, v zajetí jedí mnohem více a pohybují se mnohem méně. Výsledkem je, že jejich váha je zpravidla o 30–40% vyšší než u volně žijících druhů (160–225 kg oproti 270 kg).

Velká harpyje. velikosti:

Jihoamerická harpyje

Období hnízdění

Harpyje staví hnízdo ve vysoké nadmořské výšce. často se nachází více než 40 metrů nad zemí, na vrcholcích vysokých stromů v deštném pralese. Samice snáší 1 až 2 vejce. Páření nastává každé 2-3 roky.

Harpyje je lesní orel, který hnízdí a loví v deštném pralese.

Je harpyje největším dravcem na světě??

Na tuto otázku je těžké odpovědět jednoznačně. Rozpětí křídel harpyje se pohybuje od 176 do 224 cm a je relativně malé, když vezmeme v úvahu váhu těchto ptáků.

Současně podle tohoto parametru je velká harpyje lepší než orel mořský, který v průměru váží méně.

Mírně větší než harpyje, může to být drak s velkými ústy, který také patří k velkým dravcům rodu jestřábů žijících na Filipínách. Kromě toho je průměrná délka těla harpyje větší. Současně se ani orel mořský ani drak s velkými ústy nemohou srovnávat s harpyji, pokud jde o sílu drápů.

Mnoho čtenářů se může divit, co kondor? Konec konců, kondor je větší a těžší než harpyje? Ano, ale kondor není ani tak dravcem, jako skôr mrchožroutem.

Oblast osídlení

Jak název ptáka napovídá, kondor andský žije v Jižní Americe, v Andách, v Bolívii, Chile, Peru, Argentině a Ekvádoru. Na severu je to hlavně horský pás, alpské pláně (3000-5000 metrů nad mořem), na jihu. podhůří. Ptáci si oblíbili místa náhorní plošiny, porostlá trávou a nízkými zakrnělými stromy, takzvaným paramo, která se nacházela mezi úrovněmi lesů a sněhu. Je na nich mnoho jezer. Extrémní bod opeřeného pásma na jihu. Tierra del Fuego.

Největší dravý pták: popis, stanoviště, fotografie

Co je ona, největší dravý pták? Jaké je jméno, kde to žije? Jaké jsou rysy jejího chování? Na tyto otázky odpovíme níže. Článek poskytne komplexní informace o tom, který pták je největší z predátorů.

První informace

Věda zná mnoho dravých ptáků, včetně docela velkých. Ale pouze jeden z nich je uznávaným šampionem mezi ptáky. Podle vědců andský kondor převyšuje všechny co do velikosti. Jeho vlastnosti, stanoviště, životní styl a samozřejmě velikost budou diskutovány v článku.

Kondor andský (latinsky jeho název zní jako Vultur gryphus) žije v Jižní Americe. Tento gigantický a úctyhodný pták byl poprvé popsán španělským historikem, knězem a geografem jménem Pedro Cieza de Leon ve své knize The Chronicle of Peru. Evropané, kteří tyto majestátní stvoření viděli poprvé, byli šokováni nejen svou velikostí, ale také schopností vylézt do velkých výšek. Cestovatelé poznamenali, že někdy to bylo jen díky vznášení se vysoko na obloze, v nadmořské výšce několika tisíc metrů, že kondora lze posoudit o přítomnosti života v dané oblasti.

Historie jmen

Pták vděčí za své jméno kmenu Quechua, jehož jazykem to znělo jako Cuntur (kúntur). Tato informace je obsažena ve slovníku tohoto dialektu publikovaném v roce 1607.

Ve vědě byl pták poprvé popsán Karlem Linné v jeho slavném díle „Systém přírody“, jehož 10. vydání se konalo v roce 1758. Díky tomuto vědci dostal kondor své moderní latinské jméno. Vultur je latina pro supa.

READ  Který z těchto zástupců ptáků je největší

Vědci se neshodli na moderní taxonomii tohoto ptáka. Někteří mají sklon připisovat andského kondora a šest dalších podobných druhů stejné rodině zvané američtí supi. Jiní vědci však s tímto názorem nesouhlasí, a to s odkazem na skutečnost, že všech šest druhů spolu nesouvisí, ale mají pouze vnější podobnost a podobné stanoviště. Ve skutečnosti pocházeli od úplně jiných, někdy velmi vzdálených předků. Proto existují různé názory na to, který řád a rodina by měla zahrnovat tohoto největšího dravce na světě. Jiní vědci to tedy klasifikují jako řád Falconiformes a ještě další. Storkiformes. Oficiálně, zatímco status největšího dravce na planetě zůstává nejistý.

Životní styl

Andský kondor je dravec a tento fakt určuje celý jeho způsob života. Při hledání potravy se ptáci mohou vznášet nad zemí celé hodiny, jen občas odpočívají. Podle pozorování vědců, po dobu půl hodiny letu, pták nemusí nikdy mávat křídly a dodržovat proudy teplého vzduchu. Tento styl letu je spojen s rysy stavby těla kondora. Má poměrně slabé prsní svaly a malou hrudní kost. Pro ptáky je obtížné vzlétnout ze země, takže většinou odpočívají na skalách, aby z nich mohli odletět, aniž by získali nadmořskou výšku. Při hledání jídla mohou kondory cestovat až 200 kilometrů denně.

Živí se pozůstatky dravých zvířat, stejně jako mořští savci a ryby vyplavené na břeh. Mohou zničit ptačí hnízda. Používají své extrémně ostré oči k hledání potravy. Mohou pozorovat chování ostatních ptáků pomocí svých „tipů“. Kondor zůstává co nejdéle v blízkosti jatečně upraveného těla zvířete. Nemůže s sebou nosit jídlo ve svých drápech kvůli zvláštnostem struktury nohou, a pokud odletí, bez jídla ho sní. Ačkoli populace andských kondorů je malá, existuje v přírodě mnoho dalších mrchožroutů, kteří jim konkurují. Podle vědců mohou kondory sníst několik kilogramů jídla najednou a pak pro ně může být obtížné vystoupit do vzduchu.

Reprodukce

Andský kondor žije až 50 let a během této doby nemění pár. Ptáci upravují hnízda na skalách na těžko přístupných místech. Samice snáší jedno, zřídka dvě vejce do skalní dutiny pokryté větvičkami, v únoru až březnu. Oba rodiče je postupně inkubují po dobu 54-58 dnů. Pokud dojde ke krádeži nebo rozbití vajíčka, žena si vezme další.

Kondoři andští se chovají zpravidla jednou za dva roky. Rituální chování muže je zajímavé: před zvolenou ženou provádí určitý druh tance, syčí a poskakuje na místě.

Vylíhnutá mláďata nejsou pokryta peřím, ale hustým šedým prachem. Rodiče je krmí částečně strávenou mršinou, která se regurgituje ze žaludku. Peří mladší generace roste, když mláďata dorůstají do velikosti dospělých kondorů. Naučí se létat od šesti měsíců. Obvykle zůstávají u rodičů až dva roky, dokud nezačne nový chovný cyklus.

Na 8. místě je Crane

Hezký a oblíbený oblíbenec! Kolik písní, básní a pohádek bylo o tomto ptákovi vynalezeno. A přestože jeřáb je poměrně vysoký. 90–180 cm, váží pouze do 10 kg. S rozpětím křídel až dva metry jeřáby snadno stoupají do vzduchu a krásně stoupají v oblacích. Distribuováno všude, s výjimkou Jižní Ameriky a Antarktidy.

místo zaujímá kudrnatý pelikán

Mezi vodními ptáky je pelikán jedním z největších. Se svým dlouhým asi půlmetrovým zobákem snadno vytrhne rybu z vody a odnese ji do hnízda. Raději loví na mělkých místech. Pelikáni do 14 kg jsou snědeni. Jsou všudypřítomné a preferují těžko přístupné nádrže s bohatou trávou. Někdy se usazují ve slaných vodních útvarech.

místo Emperor Penguin

Velký neohrabaný pták na souši a rychle plaval ve vodě. Plave rychlostí až 60 km / h. S výškou 130 cm mohou vážit až 45 kg. Obvykle žijí mezi ledem Antarktidy, ale někdy plavou na pevninu. Živí se olihněmi a rybami, někdy se potápí až do hloubky 535 m do oceánu. Může strávit 15 minut pod vodou.

místo. drop

Drop drop váží asi 20 kg. A i když letí, pravděpodobně není příliš snadné zvednout tak těžké tělo, i když rozpětí křídel je poměrně velké. 2-2,5 m. Drop se vznáší s takovou hmotností, poněkud tvrdě, jako by pomalu stoupala obrovská vložka Ví, jak létat s virtuozitou, chytat proudy větru, jako by „plávala s proudem“, ale v oblacích.

místo. černý krk

Rozpětí křídel dospělého supa dosahuje 2,5 ma váží až 13 kg. Tento dravý pták raději jedí mršinu, zjevně není příliš ochotný lovit sám sebe. Jejich nohy jsou velmi slabé, a proto je pro ně obtížné nést do hnízda velkou váhu jídla. A musí se vykoupat na místě, kde našli oběd. Černé supi žijí v horách jižní Evropy a střední Asie.

Přehrada Ta, 1. místo v našem hodnocení zaujímá Pštros

Největší nelétavý pták na planetě, pro nikoho není tajemstvím. pštros. Může dorůst až 2,7 ma vážit až 150 kg. Je těžké zvednout tak těžké tělo do vzduchu! Ale běh a kopání se silnými nohami je vynikající. Zrychluje, utíká před nepřáteli až na 70 km / h. Ale nejen nohy jsou v pštrosu pozoruhodné, ale také oči. koneckonců jsou největší na světě mezi ptáky a dohromady váží více než mozek. Možná proto vidí dál, než si myslí.